Sider

søndag 19. juni 2011

Høyrebyrådet burde angrepet seg selv – ikke de ansatte

«Vår største utfordring er lønnsoppgjøret». Sitatet stammer fra finansbyråd Liv Røssland (Frp) da hun på vegne av høyrebyrådet fredag i forrige uke la frem den såkalte tertialrapporten, som viser status og prognose for økonomien til Bergen kommune i 2011.

Det er forøvrig interessant at et parti som påstår å være "det eneste partiet som tar arbeidere på alvor" (Siv Jensen på 1. mai) aldri går tom for ammunisjon i kampen mot arbeidstakernes rettigheter og muligheter.

Det er uansett på tide at byrådet nå slutter å se på sine egne ansatte som en utfordring, og heller kikker seg selv i speilet. Konsekvensene av at kommunalt ansatte ikke fikk justert lønnen sin oppover i tråd med årlig prisvekst og andre yrkesgruppers lønnsvekst ville vært en lite effektiv kommune med en rekke misfornøyde ansatte. Bergen kommune fungerer best når de ansatte i kommunen har det bra, og jeg vil oppfordre byens ledende politikere til å slutte å bruke de ansatte som en kanal for å få bort egen frustrasjon.

Så hva er Bergen kommunes største utfordring? Etter min mening må det være at høyrebyrådet har brutt regelverket, slik at verken årets budsjett eller regnskap for foregående år er godkjent. Det kommer til å få store konsekvenser for deg og meg, men høyrebyrådet velger å ikke ta saken på alvor. De har valgt å stikke hodet i sanden, og håper det hele forsvinner av seg selv.

Kanskje det er slik at det er høyrebyrådet som er vår største utfordring, og ikke kommunens ansatte?

En versjon av dette blogginnlegget ble først publisert i BA fredag 17. juni.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar